Appartementencomplex De Rijckstaete Bergambacht

Hier, op de locatie waar in het verleden belangrijke geldzaken werden gedaan bij de lokale bank ontstaat een een uniek gebouw genoemd "De Rijckstaete".
Midden in de dorpskern van het prachtige Bergambacht, tussen de winkels en de voorzieningen realiseert Bouw- en Aannemingsbedrijf De Langen BV een prachtig complex.

De bestaande Rabobank staat al enige tijd grotendeels leeg. De pinautomaat en eerste aanspreekpunt – de frontoffice - zijn nog aanwezig. Reden genoeg om het pand ter beschikking te stellen aan nieuwe (mede) gebruikers.
Inmiddels is er een overeenkomst tot stand gekomen met zorgpartijen. Nu kan een clustering plaatsvinden van apotheek, huisartsen, diëtisten, etc. op de begane grond. Op de verdiepingen worden mooie appartementen gerealiseerd.

Op de eerste, tweede en derde verdieping komen 16 zeer fraaie en comfortabele appartementen. De appartementen zijn divers van oppervlakte, variërend van 76 tot 133 m² waarbij ieder appartement beschikt over een eigen buitenruimte die kan oplopen tot 16 m².
Er zijn twee- en driekamerappartementen en ieder appartement beschikt over een complete badkamer en toiletruimte. Voor de keuken is gekozen om de koper de vrije hand te geven, deze is niet inbegrepen in de prijs.
Daarnaast heeft ieder appartement een privéberging op de begane grond en een eigen parkeerplaats op het buitenterrein.

Er is gekozen voor een bouwstijl die een bevestigende knipoog geeft richting de Amsterdamse school. Mooi metselwerk, forse dakvlakken met gebakken pannen en extra aandacht voor verfijnende details typeren deze architectuurstijl. Veel partijen hebben zich al lovend geuit over het plan. Het ontwerp vorm een basisvoorziening die bijdraagt aan de vitaliteit en een blijvend kloppend hart van Bergambacht.