Vraagprijs:
939.000,00
k.k.
Delen:

Description

House for Sale…

Neêrlands eerste FinnHouse, opgetrokken uit Scandinavische houtblokken en duurzaam gebouwd volgens Finse maatstaven, is op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Deze riante villa was eind jaren ’70 van de vorige eeuw onderwerp van een reportage in het tijdschrift Eigen Huis en vertegenwoordigde indertijd de principes van het nieuwe en duurzame wonen.
Sinds die tijd heeft het vele transformaties ondergaan en wordt nu door meerdere omwonenden en voorbijgangers gezien als “een van de mooiste huizen van de straat”, dat warmte en gastvrijheid uitstraalt.

Gelegen aan de landelijke en autoluwe Voorwillenseweg te Gouda, vlakbij een intercity treinstation waardoor alle delen van de Randstad binnen 30 minuten bereikbaar zijn, biedt deze woning de unieke mogelijkheid van ‘wonen in de natuur’ en ‘werken in de City’.

Toegang wordt verkregen via een eigen brug met fraai hekwerk. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de Veranda, waar het heerlijk toeven is gedurende lange zomeravonden, met de geur van rozen en uitkijkend over de rustige weg met sloten en knotwilgen.
De entree bevindt zich aan de zijgevel. Via portiek en hal, beiden met ludieke details, betreed je de zeer ruime, lichte en uit meerdere delen opgebouwde woonkamer met open haard en eetkamer met originele kroonluchter. Aansluitend de open Scandinavische keuken met aangebouwde ruime bijkeuken voorzien van apparatuur en bergruimte. De uitbouw aan voorzijde dient als muziekkamer en biedt huisvesting aan de vleugel. Met name in winterse tijden voel je hier de warme en gezellige sfeer die kenmerkend is voor het hele huis.

Aan het einde van de woonkamer bevindt zich rechts een ruime studeerkamer / kantoor, welke ook als slaapkamer te gebruiken is. Links hiervan kom je in een tweede hal met garderobekast. Deze mondt uit in de, voor een Scandinavische woning onmisbare, 4-persoons sauna met directe toegang tot de aangrenzende badkamer met bubbelbad, separate douche en wastafel, waardoor deze noordelijke ‘wellness’ traditie voor de volle 100% beleefd kan worden.
In de gehele benedenverdieping, van entree en woonkamer tot aan sauna en tuinkamer, zijn sfeervolle en originele wanddecoraties en glas-in-lood ramen aangebracht, ieder met hun eigen geschiedenis, die het interieur een extra cachet geven.

Aan de achterzijde van het huis is de zeer lichte en vrijwel geheel uit glas bestaande tuinkamer te vinden, gedurende wintermaanden een ideale plek om toch wat zonne-energie op te doen. Aansluitend aan deze tuinkamer is een op hoogte gelegen hardhouten terras waarbij je via een houten trap een stenen terras bereikt met hieraan gelegen een waterlelie-vijver compleet met speelse fontein. Vervolgens aansluitend de parkachtige, goed onderhouden tuin, ruim van opzet met veel privacy, en compleet met glazen kas.
Met name gedurende zomermaanden kun je door deze combinatie van tuinkamer, terrassen en besloten tuin optimaal genieten.

De bovenverdieping wordt bereikt via een brede houten trap en is gebouwd rond een centrale ruimte met een extra zithoekje. Aan deze centrale ruimte grenzen de 4 ruime slaapkamers, evenals een was- en droogruimte die met vouwdeuren aan het zicht onttrokken kan worden. Tevens bevindt zich hier het toilet met fonteintje, en grenzen aan deze ruimte een tweetal aparte bergingen. De ruime ‘master bedroom’ geeft toegang tot de grote badkamer met aparte douchecabine, een twee persoons bubbelbad, toilet met bidet, en een wastafelmeubel met twee bassins, allen mooi afgewerkt met licht tegelwerk en houtwerk.

Naast het huis, aan het einde van de oprit, is de dubbele garage gebouwd die ruimte biedt aan 2 auto’s en een zolderverdieping heeft die te gebruiken is voor opslag. Extra parkeerruimte wordt geboden door een parkeerhaventje eveneens aan het einde van de oprit, en door de oprit zelf.

Vermeldenswaard is, dat de daken van woonhuis en garage recent totaal vernieuwd zijn en vervaardigd zijn van een materiaal dat getest is ín, en geschikt bevonden vóór, extreme weersomstandigheden zoals strenge vorst, storm, zware hagel- en regenbuien, en daarnaast vuurbestendig is. Ook al het schilderwerk is de afgelopen 2 jaar volledig vernieuwd.

Mocht bovenstaande beschrijving jullie interesse hebben gewekt, en overwegen jullie te verhuizen, dan zijn jullie van harte welkom deze woning te bezoeken en een eigen oordeel te vormen. Want woorden alléén doen dit (t)huis geen recht.

Deze royale woning heeft een woonoppervlakte van circa 304 m², een inhoud van circa 967 m³ en een perceeloppervlakte van 1.683 m². De dubbele garage heeft een afmeting van 6x8m en heeft een bergvliering en electrisch bedienbare garagedeuren.

Diverse maten en afmetingen:

Woonkamer: oppervlakte 77 m²
Overdekt terras: 3.30x3.90 m
Tuinkamer/serre: 4.33x6.15 m
Bijkeuken: 2.80x3.30 m
Werkkamer: 2.50x5.30 m
Badkamer: 2.50x3.0 m

Slaapkamer: 4.25x4.25 m
Slaapkamer: 2.87x4.5 m
Slaapkamer: 2.87x4.5 m
Slaapkamer: 2.50x4.5 m
Badkamer: 4.25x4.25 m

Garage: 6.0x8.0 m

(alle maten op de verdieping zijn binnenwerks gemeten op 1.50m hoogte conform NEN)

Oplevering: in overleg.

Description

Details

Aantal slaapkamers:
4
Opp. tuin:
875 m²
Isolatie:
dakisolatie, vloerisolatie, grotendeels dubbelglas
Tuin:
Ja
Aantal kamers:
10
Garage:
vrijstaand hout, parkeerplaats
Opp. grond:
1683 m²
Aanvaarding:
In overleg
Parkeerplaatsen:
op eigen terrein
Bewoonbare opp.:
304 m²
Inhoud:
967 m³
Soort woning:
Woning
Bouwjaar:
1974
Verwarming:
cv ketel, hete lucht verwarming, open haard
Status:
Te koop
Woonlagen:
3

Voorwillenseweg 139, Gouda