U wilt uw huis verkopen. Dit kan een grote stap zijn waar veel bij komt kijken. In de zoektocht naar een geschikte koper komt er veel op u af. Zullen er wel genoeg geïnteresseerden zijn? Of zullen potentiële kopers tegen elkaar op moeten bieden? Om ervoor te zorgen dat dit proces soepel verloopt, hebben wij een duidelijk stappenplan opgesteld voor een succesvolle verkoop van uw woning.

  1. Oriënterend gesprek

Wij beginnen altijd met een oriënterend gesprek om al uw wensen duidelijk te krijgen. In dit gesprek zullen wij precies uitleggen wat er bij het verkoopproces komt kijken en wat u kunt verwachten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

  1. Waardebepaling

Na het eerste gesprek gaan we de waarde van de woning vaststellen. Hiervoor komen we bij u langs en zullen we samen het hele huis doorlopen om zo de waarde te bepalen. Ook doen wij een gedegen onderzoek van de woningmarkt in de omgeving door rekening te houden met referentieobjecten. Zo krijgen we een volledig beeld van uw woning in de omgeving en krijgt u een kloppend en reëel advies. De waarde van uw woning kan ook bepaald worden door middel van een taxatie. Hierin krijgt u een volledig rapport over uw woning. Dit is doorgaans een uitgebreider overzicht dan een waardebepaling en kan bijvoorbeeld nuttig zijn als u veel aan de woning verbouwd heeft of er juist nog het een en ander moet gebeuren.

  1. Verkoopplan opstellen

Na het gesprek gaan wij voor u aan de slag met een verkoopplan. Hierin worden al uw wensen vertaald naar concrete doelstellingen en een gedegen plan voor de verkoop.

  1. Marketing

De waarde van uw woning is bepaald en het verkoopplan is opgesteld. Nu is het tijd om uw woning zo goed mogelijk te promoten. Om te beginnen zullen wij mooie en professionele foto’s van uw woning maken om uw woning goed te kunnen presenteren. U kunt er zelf voor kiezen welke manier van marketing het beste bij u past. Wij bieden een uiteenlopend aanbod van marketingtools aan. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor alleen een plaatsing op Funda en onze website, een open huis, maar ook een campagne via social media behoort tot de opties. U kunt zelfs een aparte website voor uw woning aanmaken met visitekaartjes die u uit kunt delen. Wij zullen u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en kunnen u zo een up to date aanbod doen van alle interessante opties.

  1. Bezichtigingen

Dan is het tijd voor de eerste bezichtiging. Wij zullen altijd met de potentiële koper meegaan om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast kunt u zelf ook een handje helpen. U wilt natuurlijk een zo goed mogelijke indruk van uw huis geven, dus is het belangrijk dat uw huis er netjes en opgeruimd uitziet. Tegenwoordig gebeurt het ook steeds vaker dat de hulp van een verkoopstylist ingeschakeld wordt. Een verkoopstylist zorgt ervoor dat uw woning er spic en span uitziet en dat potentiële kopers zich direct meer thuis voelen.

  1. Onderhandelingen

Het is gelukt! Na een aantal bezichtigingen is er een bod gedaan. Nu is het natuurlijk zaak dat de potentiële koper en u tot overeenstemming komen over de verkoopprijs. Wij garanderen u scherpe onderhandelingen over de verkoopprijs.

  1. Ondertekenen van het koopcontract

U bent in overeenstemming gekomen over de prijs. Dan is het nu tijd om het koopcontract te ondertekenen. Wij zullen u begeleiden tijdens dit proces zodat u niet voor verrassingen komt te staan en u goed op de hoogte bent van uw rechten en plichten als verkoper.

  1. Gesprek bij de notaris

Dan is het zover, de overdracht. Wij gaan met u mee naar de notaris om de verkoop helemaal af te ronden en natuurlijk de geslaagde afloop te vieren!

 

Wilt u ook uw huis succesvol verkopen? Maak dan vrijblijvend een afspraak om te vragen naar de mogelijkheden.